ט"ו בשבט הגיע. חג לאילנות.... ולפירות... (וגם שני מתכונים שווים במיוחד)
ט"ו בשבט הגיע.
(כלומר, הוא יגיע הערב)...
חג לאילנות.
ולפירות.
חג לאילנות? עכשיו בחורף? כשהכל סגרירי. וקר. ורדום......
כן. חג לאילנות.
כי הפריחה שתפרוץ בכל עוזה באביב מתחילה להתבשל כבר עכשיו.
הפוטנציאל של האביב נמצא פה. כאן ועכשיו.
ככה זה בטבע.
וככה זה בחיים.
הדברים האמיתיים סמויים מן העין.
והם מתגלים רק כשמגיע זמנם להתגלות.
ט"ו בשבט.
אלו המחשבות שלי לקראת ט"ו בשבט.
ולפעמים אני צריכה להזכיר לעצמי את המחשבות הללו.
על ידי דברים גלויים.
למשל, להכניס את הטבע הביתה.
ואז.....
כשאתבונן בטבע הזה שבתוך הבית,
אזכר בראיה המעמיקה שהטבע מכריח אותי להתבונן במציאות.
אזכר בסבלנות שהטבע מכריח אותי להתאזר עד שיפרח פרח. עד שיניב פרי.
אז איך אפשר להכניס את הטבע הביתה?
אני מכניסה את הטבע הביתה באמצעות עציצים.
אני אוהבת ירוק. ירוק של טבע.
וכמה שיותר.
זוכרים את הפוסט על הכיסאות?
אז הנה תזכורת קטנה לאהבה שלי לטבע בתוך הבית:
כדאי, רצוי ואפילו אפשרי להכניס את הטבע לכל מקום בבית.
הנה למשל, בצורה מתוקה ופשוטה ביותר, במטבח:
אפשר וכיפי גם ליצור לטבע, לעציצים, כלי קיבול מעשה ידינו:
ואיך עוד אפשר להכניס את הטבע הביתה?
אפשר להכניס אותו הישר אל שולחן האוכל.
על ידי סלטים חיים ומרעננים.
אני שמחה לארח את עמית דונסקוי המקסימה שתתן לנו שני מתכונים נפלאים שלה, לסלטים מיוחדים המשלבים גם פירות.
ט"ו בשבט חג לאילנות, אמרנו. לא?
ולפירות......
אז הנה.
תהנו!
זר של ירקות ברימונים
(כלומר, הוא יגיע הערב)...
חג לאילנות.
ולפירות.
חג לאילנות? עכשיו בחורף? כשהכל סגרירי. וקר. ורדום......
כן. חג לאילנות.
כי הפריחה שתפרוץ בכל עוזה באביב מתחילה להתבשל כבר עכשיו.
הפוטנציאל של האביב נמצא פה. כאן ועכשיו.
ככה זה בטבע.
וככה זה בחיים.
הדברים האמיתיים סמויים מן העין.
והם מתגלים רק כשמגיע זמנם להתגלות.
ט"ו בשבט.
אלו המחשבות שלי לקראת ט"ו בשבט.
ולפעמים אני צריכה להזכיר לעצמי את המחשבות הללו.
על ידי דברים גלויים.
למשל, להכניס את הטבע הביתה.
ואז.....
כשאתבונן בטבע הזה שבתוך הבית,
אזכר בראיה המעמיקה שהטבע מכריח אותי להתבונן במציאות.
אזכר בסבלנות שהטבע מכריח אותי להתאזר עד שיפרח פרח. עד שיניב פרי.
אז איך אפשר להכניס את הטבע הביתה?
אני מכניסה את הטבע הביתה באמצעות עציצים.
אני אוהבת ירוק. ירוק של טבע.
וכמה שיותר.
זוכרים את הפוסט על הכיסאות?
אז הנה תזכורת קטנה לאהבה שלי לטבע בתוך הבית:
עיצוב, יצירה וצילום: אורית לוי |
הנה למשל, בצורה מתוקה ופשוטה ביותר, במטבח:
התמונה ברשות ובאדיבות Marij מהבלוג: MY ATTIC |
התמונה ברשות ובאדיבות לימור אורן (היוצרת) ורוית רוד (המארחת בבלוג שלה) |
אפשר להכניס אותו הישר אל שולחן האוכל.
על ידי סלטים חיים ומרעננים.
אני שמחה לארח את עמית דונסקוי המקסימה שתתן לנו שני מתכונים נפלאים שלה, לסלטים מיוחדים המשלבים גם פירות.
ט"ו בשבט חג לאילנות, אמרנו. לא?
ולפירות......
אז הנה.
תהנו!
זר של ירקות ברימונים
סלט שהוא כמו זר פרחים על
השולחן, סלט מרהיב עם טעם אסייתי.
מתכון וסטיילינג: עמית דונסקוי צילום: בועז לביא. צולם לעיתון לאשה
|
המרכיבים (8 מנות):
1 פלפל אדום
1 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
1 קולרבי גדול
3 גזרים
8 צנוניות
5 גבעולי סלרי אמריקאי
15 גבעולי עירית
5 גבעולי בצל ירוק
1/2 1 כוסות גרעיני
רימון
לרוטב:
2 שיני שום, קלופות
וקצוצות
1 כפית ג'ינג'ר טרי
מגורר
3 כפות רוטב סויה
1 כף שמן שומשום
2 כפות דבש
2 כפיות טבסקו
3 כפות חומץ
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
ההכנה:
1. שוטפים היטב את
כל הירקות, קולפים לפי הצורך, וחותכים את כולם למקלות דקיקים. מעבירים את כל
הירקות לקערה עם מים קרים למשך שעה, כדי שהירקות יהיו פריכים.
2.הרוטב: שמים
בצנצנת את כל מרכיביו ומערבבים היטב.
3. הרכבת המנה:
מסננים את הירקות ומעבירים לקערת הגשה. מוסיפים את הרימונים, יוצקים את הרוטב
ומערבבים בעדינות. משהים כחצי שעה לספיגת טעמים ומגישים.
סלט ירוקים, תפוחים
וגבינת עזים
סלט נפלא ורענן
שמתאים לארוחת גבינות.
מתכון וסטיילינג :עמית דונסקוי צילום: בועז לביא. צולם לעיתון לאשה
|
המרכיבים (8 מנות):
1 כוס נבטי חמניות
1 כוס נבטי צנוניות
1/2 כוס כוסברה
1/2 כוס עלי מליסה
1 כוס סלרי אמריקאי
פרוס דק
3 תפוחי עץ אדומים,
פרוסים לפרוסות דקיקות (כדאי לשמור עד ההגשה בקערת מי לימון)
לרוטב:
1/4 כוס מיץ לימון
טרי
1 כפית חרדל
2 כפות סילאן
מלח, פלפל שחור
גרוס
3 כפות שמן זית
לגבינה המטוגנת:
1 גליל גבינת
עיזים, פרוסה לעיגולים
1/4 כוס קמח
1 ביצה, טרופה
1/2 כוס פירורי לחם
שמן לטיגון
ההכנה:
1. מחלקים את העלים
והסלרי בין צלחות הגשה אישיות.
2. הרוטב: מערבבים
היטב את כל מרכיביו.
3. הגבינה: מניחים
את הקמח, הביצה הטרופה ואת פירורי הלחם בצלחות נפרדות. מחממים מעט שמן במחבת.
4. טובלים כל פרוסת
גבינה בקמח, בביצה ולבסוף בפירורי הלחם. מטגנים כחצי דקה מכל צד, עד הזהבה קלה.
מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
5. הרכבת הסלט
וההגשה: מניחים פרוסות תפוחי עץ על כל סלט, יוצקים מעט רוטב ומניחים פרוסת גבינה
מטוגנת (אפשר גם צוננת). מגישים.
קרדיט לשני המתכונים:
מתכון וסטיילינג : עמית דונסקוי
מתכון וסטיילינג : עמית דונסקוי
צילום: בועז לביא
צולם לעיתון לאשה
דוגמאות ורעיונות נוספים להכנסת הטבע הביתה באמצעות עציצים, תוכלו, כרגיל, למצוא בלוח הפינטרסט שלי.
מוזמנים בשמחה!
אשמח לשמוע מה אימצתם מהפוסט.
אשמח לשמוע איך אתם מכניסים את הטבע הביתה.
וכמובן, שאשמח לשמוע כמה שיבחו אתכם על הסלטים.
ט"ו בשבט שמח!
שלכם,
אורית
דוגמאות ורעיונות נוספים להכנסת הטבע הביתה באמצעות עציצים, תוכלו, כרגיל, למצוא בלוח הפינטרסט שלי.
מוזמנים בשמחה!
אשמח לשמוע מה אימצתם מהפוסט.
אשמח לשמוע איך אתם מכניסים את הטבע הביתה.
וכמובן, שאשמח לשמוע כמה שיבחו אתכם על הסלטים.
ט"ו בשבט שמח!
שלכם,
אורית
אורית יקירה.פוסט מקסים!!!
השבמחקמתכונים נפלאים ותמונות נהדרות.
תודה רבה על הפירגון!
טו בשבט שמח.
נשיקות
לימור.
תודה רבה רבה לימורי אהובה!
מחקאורית יקירה.פוסט מקסים!!!
השבמחקמתכונים נפלאים ותמונות נהדרות.
תודה רבה על הפירגון!
טו בשבט שמח.
נשיקות
לימור.
אורית נהנתי לקרוא ולהיות חלק קטן מפוסט נפלא.
השבמחקחג שמח!
תודה לכם יקרות! לעונג הוא לי לארח אתכן, מוכשרות שכמותכן!
השבמחקכל פעם שאני עוברת ליד עציץ הבמבוק - אני חושבת בדיוק על זה... על הסבלנות הנדרשת להשתרשות ולפירות שמגיעים כשזמנם נכון.
השבמחקתודה על הפרשנות המקסימה לט"ו בשבט.
חג שמייח :-)
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקאיזה כיף שקלעתי! בהצלחה לבמבוק שלך בצמיחתו, ועוד יותר לך, בצמיחתך, גליה יקרה!
השבמחקאורית יקרה, עם פרשנות מרגשת כמו של לטו בשבט, החג הופך למקור מעניין להשראה עיצובית ....הכנסת הטבע לבית והתבוננות על תהליכיו בהחלט מאתגרת....לחשוב שפוטנציאל הצמיחה באביב מתפתח עכשיו.....אפילו מרגש...........תודה יקרה!
השבמחקתודה לך, ציפי יקרה!
מחק